Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Maloobchodná sieť Carrefour údajne zvažuje predaj časti biznisu v Číne

Ilustračná snímka. Foto: TESCO STORES SR

Čínsky biznis najväčšej európskej maloobchodnej siete má hodnotu okolo 1 miliardy USD (895,09 milióna eur), uviedli zdroje s tým, že reťazec v tejto veci oslovil banku BNP Paribas.

Paríž 20. mája (TASR) - Francúzsky maloobchodný reťazec skúma možnosti predaja menšinového podielu vo svojom stratovom biznise v Číne. Uviedla to agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na zdroje oboznámené s informáciami.

Čínsky biznis najväčšej európskej maloobchodnej siete má hodnotu okolo 1 miliardy USD (895,09 milióna eur), uviedli zdroje s tým, že reťazec v tejto veci oslovil banku BNP Paribas. Okrem toho zdroje dodali, že francúzska firma čaká na výsledky predaja čínskej divízie nemeckej spoločnosti Metro, aby presnejšie odhadla úroveň záujmu.

Hovorkyňa Carrefouru ešte začiatkom mája uviedla, že predaj čínskych aktív "nie je na programe dňa". V piatok (17. 5.) na nové otázky o možnosti predaja časti aktív reagovala, že "v tejto veci nemôže povedať nič nové".

Carrefour pôsobí na čínskom trhu od roku 1995, posledné roky sa mu však nedarí. Vlani klesli tržby spoločnosti z jej čínskych aktív na porovnateľnej báze o 5,9 % na 4,1 miliardy eur. Tlak na reťazec zvyšuje najmä konkurencia domácich sietí, ako aj rastúci záujem obyvateľov nakupovať tovar cez internet.

(1 EUR = 1,1172 USD)