Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

G. Matečná: Novinkou v roku 2017 bude Národný potravinový katalóg

Na snímke ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná. Foto: TASR/Pavel Neubauer

V katalógu by mali byť podľa ministerky všetky potraviny, ktoré sa dorobia na Slovens.ku

Bratislava 18. decembra (TASR) - Novinkou v roku 2017 bude tzv. Národný potravinový katalóg. Uviedla to dnes v diskusnej relácii televízie TA3 V politike šéfka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Gabriela Matečná (nominantka SNS).

V katalógu by mali byť podľa jej slov všetky potraviny, ktoré sa dorobia na Slovensku. "Mali by byť zoradené chronologicky podľa typu potraviny. To by malo slúžiť ako keby na elektronický kontraktačný výber a na možnosť nákupu," priblížila.

Tento obstarávací systém podľa jej slov umožní školám, sociálnym zariadeniam, verejným a štátnym inštitúciám nakupovať kvalitné a čerstvé potraviny. "My teda podporíme nielen to, že v školách, škôlkach budú jesť kvalitnú stravu tí, ktorí to najviac potrebujú - deti. Zároveň tým podporíme produkciu našich potravín a v ďalšom slede aj kvalitu nášho života na vidieku," poznamenala.

Národný potravinový katalóg bude podľa Matečnej zárukou čerstvosti potravín. "Z katalógu budú môcť vyberať každý deň tí, ktorí budú mať záujem, čiže nebudú musieť kupovať do zásoby zmrazené potraviny. Čerstvosť tam bude určite zaručená, čo bude veľmi výhodné," dodala agroministerka.