Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Matečná: Ministri agrorezortov EÚ ocenili spotrebiteľský summit

Na snímke ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná. Foto: TASR/AP

Ministerka spresnila, že význam bratislavského podujatia vyzdvihol aj komisár Hogan, ktorý dnes v mene exekutívy EÚ rokoval s ministrami.

Brusel 6. novembra (TASR) - Eurokomisár pre poľnohospodárstvo Phil Hogan i ministri agrorezortov členských štátov EÚ ocenili význam spotrebiteľského summitu, ktorý sa konal 13. októbra v Bratislave. Uviedla to ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná po skončení pondelňajšieho zasadnutia Rady EÚ pre poľnohospodárstvo a rybné hospodárstvo v Bruseli.

Ministerka v rozhovore pre TASR upozornila, že dvojaká kvalita tovarov sa týka nielen krajín strednej a východnej Európy, ktoré s touto témou "vyrukovali" na Brusel, ale aj ostatných členských krajín Únie, čo podľa jej slov potvrdili aj viaceré testy kvality.

"Je to téma, ktorá sa dotýka všetkých členských krajín. Jednotný boj, ktorý bude a spoločná komunikácia s výrobcami, ako aj spoločná metodológia odberu je niečo, čo bolo prínosom tohto summitu," skonštatovala Matečná.

Ministerka spresnila, že význam bratislavského podujatia vyzdvihol aj komisár Hogan, ktorý dnes v mene exekutívy EÚ rokoval s ministrami. Podľa jej slov poďakoval všetkým zúčastneným na summite a ocenil slovenskú stranu jednak za dobrú organizáciu, ako aj za výstupy a závery, ktoré boli v Bratislave schválené.