Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Mercedes-Benz zaznamenal nárast predaja v 1. štvrťroku

Na snímke európska premiéra Mercedes Benz triedy S v rámci 27. ročníka medzinárodného salónu automobilov AUTOSALÓN a 7. ročníka výstavy luxusných tovarov a služieb EXCLUSIVE SALÓN 25. apríla 2017 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Prispel k tomu dopyt po elektrických vozidlách (EV) a prémiových autách.

Stuttgart 12. apríla (TASR) - Nemecká automobilka Mercedes-Benz v stredu oznámila nárast predaja v 1. štvrťroku 2023. Prispel k tomu dopyt po elektrických vozidlách (EV) a prémiových autách. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Globálny odbyt Mercedes-Benz sa za tri mesiace do konca marca 2023 zvýšil o 3 % na 503.500 vozidiel, pričom najviac stúpol v Európe, o 8 %.

Hlavným motorom rastu v uplynulom štvrťroku boli elektrické vozidlá, ktorých predaj sa takmer zdvojnásobil na 51.600 kusov.

Špičkový segment, ktorý zahŕňa modely ako AMG, Maybach a triedu G, vykázal tiež solídny rast o 18 % na 91.800 vozidiel v 1. štvrťroku.

Britta Seegerová, členka predstavenstva Mercedes-Benz, uviedla, že oba segmenty zaznamenali silné výsledky "napriek pretrvávajúcim problémom v dodávateľskom reťazci, ekonomickým protivetrom a geopolitickým neistotám".

Predaj v divízii dodávok Mercedes-Benz Vans vzrástol v 1. štvrťroku o 12 % na 98.900, čo je vôbec najlepší výsledok za prvé tri mesiace roka.