Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

A. MERKELOVÁ je proti zákazu dieselových áut

Angela Merkelová, archívne foto. Foto: TASR/AP

Merkelová v nedeľu (20. 8.) vyhlásila, že ju rozhnevali podvody a snahy o manipuláciu s emisiami dieselových vozidiel zo strany automobiliek.

Berlín 21. augusta (TASR) - Nemecká kancelárka Angela Merkelová uviedla, že treba urobiť všetko pre to, aby sa zabránilo zákazu dieselových áut. Len tak sa dá zabrániť strate, ktorú by utrpeli ich majitelia, povedala Merkelová v rozhovore pre denník Bild.

"Pracujeme na tom, aby neprišlo k zákazu," dodala. Merkelová zároveň dodala, že je nutné zvýšiť tlak na automobilky. "Dôvera sa stratila a teraz bude veľmi ťažké jej obnovenie," varovala automobilové koncerny.

Merkelová už v nedeľu (20. 8.) vyhlásila, že ju rozhnevali podvody a snahy o manipuláciu s emisiami dieselových vozidiel zo strany automobiliek. "Preto tvrdo kritizujem automobilový priemysel. A preto tiež bude druhý dieselový summit, na ktorom sa zúčastním," uviedla nemecká kancelárka.

"Nechcem, aby sa 800.000 alebo 900.000 ľudí muselo obávať o svoju prácu," povedala Merkelová. "A tiež nechcem, aby to celé zaplatili zákazníci."