Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Vráble pripravujú rekonštrukciu Základnej školy Levická

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Celkové náklady na stavebné práce sú vyčíslené takmer na 440.000 eur, mesto ich chce financovať pomocou podpory z Environmentálneho fondu.

Vráble 6. decembra (TASR) - Mesto Vráble pripravuje rekonštrukciu Základnej školy (ZŠ) Levická. Ako uviedol mestský úrad, projekt počíta so zateplením obvodového plášťa objektu a zvýšením energetickej účinnosti budovy.

V rámci stavebných prác dôjde k odstráneniu jestvujúcej strešnej krytiny, deliacej steny opláštenej azbestom a ďalších prvkov. "Následne sa zrealizuje nová strecha. Počíta sa tiež so zateplením pôjdu, s inštaláciou nového bleskozvodu a vybudovaním nového odkvapového chodníka," informovala radnica.

Celkové náklady na stavebné práce sú vyčíslené takmer na 440.000 eur, mesto ich chce financovať pomocou podpory z Environmentálneho fondu. "Hlavným cieľom projektu je predĺženie životnosti a zlepšenie izolačnej schopnosti objektu základnej školy. Tým sa zabezpečí zníženie emisií a tiež zvýšenie výhrevnosti budovy. Zároveň sa znížia energetické straty, čím poklesnú aj výdavky spojené s vykurovaním," doplnil mestský úrad.