Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Metrostav získal v Poľsku najväčší stavebný tender v krajine

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Metrostav expanduje čoraz silnejšie v zahraničí. V posledných rokoch bolo už objednávok v Poľsku viac.

Praha 10. októbra (TASR) - Metrostav, najväčšia česká stavebná firma, sa presadila v Poľsku v tendri na vybudovanie 20 kilometrov dlhej cesty medzi Gdanskom a Elblagom. Objednávka za 9 miliárd Kč (331,99 milióna eur) je už podpísaná. Poľské zdroje uvádzajú, že to bol v súčasnosti najväčší stavebný tender v krajine. Informovali o tom Metrostav na svojej internetovej stránke a portál denníka iDNES.cz.

Metrostav sa presadil v konkurencii desiatich firiem najlepšou cenou, termínom dokončenia diela a ďalšími zárukami, ktoré poskytol objednávateľovi. Na výstavbu cesty dostal tri roky.

Metrostav expanduje čoraz silnejšie v zahraničí. V posledných rokoch bolo už objednávok v Poľsku viac. Firma napríklad stavala protipovodňové zábrany na Kladskej Nise, most v Chelmeku, ale do víťazstva v poslednom tendri sa jeho najväčšou objednávkou stala rekonštrukcia päťkilometrovej cesty naprieč Varšavou, vrátane mosta generála Stefana Grota-Rowieckeho.

Metrostav v poslednom období hľadá príležitosti na podnikanie aj v Turecku, kde s tamojším investorom založil spoločný podnik.