Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

MH: Matador Automotive žiada investičnú pomoc, vytvorí 176 miest

Výrobca komponentov pre automobilový a elektrotechnický priemysel Matador Automotive Vráble,a.s. je členom skupiny Matador. Archívny záber z priestorov závodu. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Podstatou investičného zámeru je vybudovanie nových výrobných priestorov na rozšírenie výrobných kapacít.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Spoločnosť Matador Automotive Vráble, a. s., žiada investičnú pomoc 5,59 milióna eur na rozšírenie výroby so zameraním na lisovanie materiálov hliníkových zliatin v lokalite Dolné Krškany v okrese Nitra, a to vo forme dotácie na dlhodobý hmotný a nehmotný majetok. Vyplýva to zo zámeru zverejneného Ministerstvom hospodárstva (MH) SR.

"Realizácia investičného zámeru s oprávnenými nákladmi v nominálnej výške 22,36 milióna eur je rozložená na obdobie rokov 2015 až 2017. V priamej súvislosti s investičným zámerom sa do konca roku 2018 vytvorí 176 nových pracovných miest," spresnil rezort hospodárstva.

Podstatou investičného zámeru je vybudovanie nových výrobných priestorov na rozšírenie výrobných kapacít žiadateľa. V nových výrobných priestoroch bude umiestnená technológia na lisovanie a spájanie technologicky náročnejších materiálov hliníkových zliatin pre automobilový priemysel.

Tieto nové technológie budú okrem nových projektov vyrábať aj lisované dielce, ktoré sú momentálne realizované dodávateľským spôsobom. Súčasťou investičného zámeru je aj realizácia investícií na robotické pracoviská spájania na tretí modelový rad projektu Colorado, ktoré zahŕňajú platformové a jedinečné dielce pre modely Porsche Cayenne, VW Touareg a Audi Q7.

Matador Automotive Vráble, a. s., sa zaoberá výrobou a odbytom nástrojov a foriem, výrobou lisovaných a zvarovaných dielcov, zostáv pre automobilový a neautomobilový priemysel, ako aj montážou komponentov pre automobilový priemysel bez typového schválenia. Eviduje základné imanie vo výške 20,45 milióna eur.