Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Deň Slovenska na Expo 2017 bude v znamení energie a inovácií

Na archívnej fotografii je otvorenie slovenskej expozície na svetovej výstave Expo 2017 v kazašskej Astane 10. júna 2017. Foto: FOTO TASR - Michal Svítok

V slovenskom pavilóne sa predstavia v utorok spoločnosti Farm Trade, Ecocapsula, Chargebrella, turistická destinácia Štrbské Pleso a chýbať nebude ani prezentácia cestovného ruchu a turizmu.

Bratislava 17. júla (TASR) - Utorok 18. júla bude patriť na svetovej výstave Expo 2017 Astana Slovenskej republike. Počas Národného dňa sa Slovensko v jeho pavilóne aj mimo neho predstaví ako moderná krajina, ktorá môže svetu ponúknuť nielen bohatstvo kultúrnych tradícií, ale aj unikátne a progresívne technologické riešenia pre súčasnosť a budúcnosť. Slovenskú delegáciu, ktorá dnes odletela do metropoly Kazachstanu, vedie štátny tajomník Ministerstva hospodárstva (MH) SR Vojtech Ferencz. Informoval o tom odbor komunikácie MH SR.

"Na Národnom dni v pavilóne Slovenskej republiky predstavíme pokrok a úspechy, ktoré naša krajina dosiahla najmä v oblasti energetiky, výskumu, vedy a inovácií," avizoval Ferencz.

Po štátnych hymnách našej a hostiteľskej krajiny a príhovoroch vedúcich delegácií Kazachstanu a Slovenska na Národnej scéne výstaviska sa hosťom predstaví slovenský folklórny súbor Lúčnica a nasledovať bude prehliadka expozícií oboch krajín. V slovenskom pavilóne sa predstavia spoločnosti Farm Trade, Ecocapsula, Chargebrella, turistická destinácia Štrbské Pleso a chýbať nebude ani prezentácia cestovného ruchu a turizmu SR. Dianie počas celého dňa v pavilóne Slovenskej republiky bude sprevádzať zaujímavý kultúrny program.

V stredu 19. júla sa uskutoční obchodné fórum za účasti delegácií podnikateľov zo Slovenska a Kazachstanu, očakáva sa podpis Memoranda o porozumení medzi Slovenskou agentúrou pre rozvoj investícií a obchodu a Kazachstanom a viaceré bilaterálne rokovania predstaviteľov oboch krajín.