Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Slovensko chce od Nórov získať informácie o zavádzaní elektromobolity

Ilustračné foto. Foto: Lidl

Aktivitu zameranú na posilnenie vzťahov medzi SR a Nórskym kráľovstvom podporil grant EHP a Nórska na základe projektu Norway grants - Bil.ateral Fundat National Level for 2016

Bratislava 16. augusta (TASR) - Zástupcovia Ministerstva hospodárstva (MH) SR nadviazali bilaterálnu spoluprácu s Nórskym kráľovstvom. Jej cieľom je získať praktické informácie o postupoch pri zavádzaní elektromobility, ktoré by sa dali uplatniť v podmienkach Slovenskej republiky. Informoval o tom odbor komunikácie MH SR.

"Pracovná cesta zástupcov MH SR je zameraná na nadviazanie spolupráce v oblasti implementácie zelených technológií v priemysle, podporu a rast elektromobility. Konkrétny výstup stretnutí s nórskymi odborníkmi bude v uplatnení získaných informácií v praxi v podmienkach SR v oblastiach rozvoja infraštruktúry, podpory rozvoja nabíjacích staníc a v opatreniach, ktoré Nórsko použilo pri rozvoji elektromobility," priblížil rezort hospodárstva.

"Rozvoj elektromobility je v súčasnosti veľmi aktuálny aj pre Slovensko, preto čerpanie informácií a skúseností od krajín s úspešným pokročilým systémom možno považovať za šancu implementovať overené opatrenia, ktoré zaručia rast a budú úspešné," konštatoval generálny riaditeľ sekcie stratégie MH SR Dušan Jurík.

Aktivitu zameranú na posilnenie vzťahov medzi SR a Nórskym kráľovstvom podporil grant EHP a Nórska na základe projektu "Norway grants - Bilateral Fundat National Level for 2016". Organizuje sa v nadväznosti na transpozíciu eurosmernice o zavádzaní infraštruktúry pre alternatívne palivá a vládou schválený dokument "Národný politický rámec pre rozvoj trhu s alternatívnymi palivami", z ktorých vyplýva povinnosť nadviazať bilaterálne stretnutia na získanie praktických skúseností k zavádzaniu elektromobility do praxe.