Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

Rezort hospodárstva vyhlásil 7. ročník súťaže o inováciu roka 2013

Na snímke minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Súťaž organizuje Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) v troch kategóriách – Výrobková inovácia, Technologická inovácia a Inovácia služby (netechnologický proces).

Bratislava 5. februára (TASR) – Ministerstvo hospodárstva (MH) SR vyhlásilo 3. februára 7. ročník súťaže o Cenu ministra hospodárstva SR Inovatívny čin roka 2013. Informovalo o tom na svojej internetovej stránke.

Súťaž organizuje Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) v troch kategóriách – Výrobková inovácia, Technologická inovácia a Inovácia služby (netechnologický proces). Prihlásiť sa môže každá právnická a fyzická osoba so sídlom či bydliskom na území SR do 15. apríla tohto roka. Prihlasuje sa produkt, proces alebo služba, ktorých inovácia bola dokončená v priebehu vlaňajška. Súťažiaci by mal preukázať prvé skúsenosti s účinkom inovácie.

V každej kategórii sa udeľuje jedna vecná cena a finančná odmena v hodnote 4000 eur. "V prípade, že v niektorej z vyhlásených kategórií je okrem víťazného aj ďalšie vynikajúce inovatívne riešenie, možno udeliť mimoriadnu cenu ministra hospodárstva s finančným ohodnotením vo výške 1000 eur," uvádza sa v podmienkach súťaže. Vyhlásenie výsledkov sa uskutoční 20. mája tohto roka v rámci 21. ročníka Medzinárodného strojárskeho veľtrhu v Nitre.