Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Michael Kors kupuje taliansky módny dom Versace za 1,83 mld. eur

Ilustračná snímka. Foto: AP Photo/Kamil Zihnioglu

Luxusná značka Versace patrí v Taliansku posledným, ktoré ešte patria zakladateľskej rodine. Založil ju v roku 1978 Gianni Versace, ktorý bol pred 21 rokmi zavraždený.

Miláno/New York 25. septembra (TASR) - Americká módna skupina Michael Kors Holdings kupuje legendárny taliansky módny dom Gianni Versace za 1,83 miliardy eur. Michael Kors pokračuje v akvizíciách, ktoré majú skupine pomôcť etablovať sa vo svete vysokej módy a stať sa medzinárodným módnym domom.

Luxusná značka Versace patrí v Taliansku posledným, ktoré ešte patria zakladateľskej rodine. Založil ju v roku 1978 Gianni Versace, ktorý bol pred 21 rokmi zavraždený. Jeho rodina doteraz kontrolovala ešte 80 % firmy.

Michael Kors plánuje viac než zdvojnásobiť tržby Versace na 2 miliardy USD (1,7 miliardy eur) ročne zvýšením počtu obchodov po celom svete na 300 z 200 aktuálne a urýchlením rozvoja internetového predaja. Skupine tiež uviedla, že sa premenuje na Capri Holdings, keďže rozvíja stratégiu viacerých luxusných značiek pod jednou strechou. Skupina Michael Kors vlani kúpila britského výrobcu luxusnej obuvi Jimmyho Choo za 1,35 miliardy USD.

"Akvizícia Versace je dôležitým míľnikom pre našu skupinu," uviedol výkonný riaditeľ spoločnosti Michael Kors John Idol. Dodal, že skupina bude investovať do expanzie talianskej značky.

(1 EUR = 1,1773 USD)