Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Ekonomika

Michalovský Kerex dostane na rozšírenie výroby stimul 950.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Spoločnosť Kerex nie je súčasťou žiadnej nadnárodnej skupiny. Bola založená v roku 1992 pôvodne na výrobu kontajnerov, lešenia a ostatných oceľových výrobkov pre stavebný priemysel.

Bratislava 11. mája (TASR) – Strojárska spoločnosť Kerex plánuje na rozšírenie svojej produkcie automobilových prívesov, návesov a nadstavieb v Michalovciach preinvestovať do roku 2023 viac ako 4,5 milióna eur a v súvislosti s touto investíciou by mala do roku 2025 vytvoriť 15 nových pracovných miest. Od štátu firma dostane investičný stimul 950.000 eur vo forme úľavy na dani z príjmu. Vyplýva to z návrhu na poskytnutie investičnej pomoci, ktorý v stredu schválila vláda.

Súčasťou investície by mala byť aj výstavba novej haly s robotickou zváracou linkou. "V rámci realizácie investičného zámeru prijímateľ plánuje vynaložiť v rozmedzí rokov 2022 až 2023 minimálne 4,59 milióna eur ako oprávnené investičné náklady na dlhodobý hmotný majetok vo forme budov, strojov, prístrojov a zariadení," spresnil rezort hospodárstva v schválenom materiáli.

Spoločnosť Kerex nie je súčasťou žiadnej nadnárodnej skupiny. Bola založená v roku 1992 pôvodne na výrobu kontajnerov, lešenia a ostatných oceľových výrobkov pre stavebný priemysel. Neskôr sa spoločnosť začala zaoberať výrobou výmenných nadstavieb pre kombinovanú prepravu rôznych rozmerov a prevedení a v roku 2002 predstavila prvý kamiónový náves. Firma zamestnáva približne 200 pracovníkov a vlani dosiahla podľa portálu FinStat obrat 36,4 milióna eur.