Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

Miera nezamestnanosti v Poľsku sa udržala na 5-percentnej úrovni

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Počet evidovaných nezamestnaných dosiahol v októbri 770.400. Oproti predchádzajúcemu mesiacu to predstavuje pokles o 6100.

Varšava 24. novembra (TASR) - Nezamestnanosť v Poľsku zotrvala v októbri na 5 %. Počet nezamestnaných síce klesol, rozsah poklesu bol však mierny a do vývoja miery nezamestnanosti nezasiahol. TASR o tom informuje na základe správ agentúry PAP a portálu tradingeconomics, ktoré zverejnili najnovšie údaje poľského štatistického úradu GUS.

Počet evidovaných nezamestnaných dosiahol v októbri 770.400. Oproti predchádzajúcemu mesiacu to predstavuje pokles o 6100.

Prvýkrát v tomto roku klesla nezamestnanosť v Poľsku na 5 % v júni, čím sa dostala na najnižšiu úroveň od októbra 2019. Na 4-ročnom minime sa tak drží už piaty mesiac v rade.

Ani pred rokom nebola nezamestnanosť výraznejšie vyššia, dosiahla 5,1 %. Výraznejší rast zaznamenala na začiatku tohto roka, keď v januári a vo februári predstavovala 5,5 %, čo bola najvyššia miera nezamestnanosti v Poľsku od apríla predchádzajúceho roka.