Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Minister Á. Érsek vymenil vedenie SACR, novým riaditeľom je M. Bujna

Minister dopravy Árpad Érsek. Foto: Screenshot/TASR

Bujna pracoval od roku 1996 na ministerstve dopravy v riadiacej funkcii na sekcii cestovného ruchu.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd) vymenil vedenie Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR). K 13. septembru skončil na tejto pozícii doterajší generálny riaditeľ Igor Donoval a od 14. septembra poveril Érsek vedením agentúry Mariána Bujnu.

O zmenách vo vedení informuje SACR na svojej internetovej stránke. Bujna pracoval od roku 1996 na ministerstve dopravy v riadiacej funkcii na sekcii cestovného ruchu.

"Personálne zmeny v spoločnostiach v gescii ministerstva sú prirodzenou súčasťou výmeny vedenia rezortu," uviedli z komunikačného oddelenia ministerstva. Bujna je pritom podľa rezortu poverený vedením agentúry dovtedy, kým sa po úspešnom výberovom konaní nevymenuje generálny riaditeľ, najdlhšie však na dobu šiestich mesiacov.

Érsek sa stal ministrom dopravy 31. augusta tohto roka, keď vo funkcii nahradil predchádzajúceho šéfa rezortu Romana Brecelyho (#Sieť). Výmenu na poste ministra dopravy priniesli zmeny v koalícii, keďže odišla pätica poslancov zo #Siete a vstúpili do klubu Mosta-Híd. Strana tak prebrala vládne posty, v ktorých mala #Sieť svojich nominantov.