Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Ekonomika

Ministerstvo dopravy podá Prešovu pomocnú ruku

Ján Počiatek Foto: TASR/Martin Baumann

Minister pripomenul, že obyvatelia Prešova sa môžu v nasledujúcich rokoch tešiť na kvalitné cestné spojenie s ďalšími veľkými slovenskými mestami.

Bratislava 25. apríla (TERAZ.sk) - V záujme zlepšenia stavu ciest v Prešovskom kraji bola v marci 2013 podpísaná deklarácia o spolupráci medzi Ministerstvom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a Prešovským samosprávnym krajom, ktorá umožní zmeny v usporiadaní vybraných úsekov ciest v Prešove a zabezpečí prestavbu a stavebné úpravy dvoch prešovských križovatiek. „Hoci máme v čase krízy značne obmedzené možnosti, chceme prešovskej samospráve podať pomocnú ruku a podporiť tak hospodársky i spoločenský rozvoj na východe Slovenska,“ zdôraznil minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Počiatek.

Minister pripomenul, že obyvatelia Prešova sa môžu v nasledujúcich rokoch tešiť na kvalitné cestné spojenie s ďalšími veľkými slovenskými mestami. Jednou z priorít rezortu dopravy je totiž dobudovanie diaľnice D1. Prešov i Košice budú podľa plánov ministerstva dopravy spojené s hlavným mestom diaľnicou v roku 2018. „Už o dva roky by sa vodiči z prešovského kraja mali tešiť zo súvislého diaľničného prepojenia z Prešova až po Ružomberok,“ povedal Ján Počiatek. Ako pripomenul, na ministerstve sa momentálne spracúvajú štúdie a dokumenty, aby bolo možné z eurofondov začať stavať aj rýchlostnú cestu R4 smerom z Prešova na poľskú hranicu.