Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Rezort dopravy zopakuje súťaž na prezentáciu Slovenska za 2,75 mil.eur

Na archívnej snímke minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Árpád Érsek. Foto: TASR - Michal Svítok

Predmetom súťaže mala byť propagácia cestovného ruchu predovšetkým na zahraničných výstavách a v médiách na obdobie dvoch rokov.

Bratislava 8. februára (TASR) - Ministerstvo dopravy zopakuje súťaž na marketingovú prezentáciu Slovenska v zahraničí. Súťaž vyhlásila v novembri minulého roku ešte Slovenská agentúra pre cestovný ruch a cenu za zákazku odhadovala vo výške 2,75 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Podľa rezortu dopravy sa však do nej zapojila len jedna firma, ministerstvo sa preto v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní rozhodlo súťaž zrušiť a vypísať ju znova.

"Mojím cieľom je, aby sa do súťaží v rezorte dopravy zapájalo čo najviac firiem, a preto som sa rozhodol súťaž zopakovať," konštatoval minister Árpád Érsek (Most-Híd). Chce, aby bolo o Slovensku aj naďalej v zahraničí počuť a aby bolo pre turistov atraktívnou destináciou.

Predmetom súťaže mala byť propagácia cestovného ruchu predovšetkým na zahraničných výstavách a v médiách na obdobie dvoch rokov.

Slovensku sa pritom podľa ministerstva v oblasti cestovného ruchu darí. "Doterajšie štatistiky za prvých deväť mesiacov roka 2016 ukazujú, že Slovensko má z pohľadu vývoja cestovného ruchu za sebou veľmi úspešný rok," uviedla hovorkyňa rezortu dopravy Karolína Ducká. V tom období podľa jej slov navštívilo jednotlivé regióny Slovenska v priemere o takmer 19 % turistov viac než za rovnaké obdobie roka 2015.