Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

Ministerstvo dopravy: ZSSK a bratislavské letisko majú nové vedenie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk/Adriána Pagáčová

V Železničnej spoločnosti Slovensko boli odvolaní z funkcií členovia predstavenstva Karol Martinček a Ján Lukáč, ktorých nahradili Martin Bahurinský a Karol Henzély.

Bratislava 30. novembra (TASR) - Novým generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva bratislavského Letiska M. R. Štefánika je Dušan Novota. Zmeny nastali aj v Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK), kde skončil vo funkcii aj predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Roman Koreň, ktorého nahradí Peter Helexa. Vo štvrtok o tom informovalo Ministerstvo dopravy (MD) SR.

Novota nahradil na čele bratislavského letiska Dušana Keketiho, ktorý sa stal splnomocnencom vlády SR pre cestovný ruch a šport. Ďalšími členmi predstavenstva letiska sú okrem Novotu aj Juraj Vágner a Zdenka Roháľová. Štvrtá pozícia zostala po odvolaní bývalých členov predstavenstva neobsadená. Všetci noví členovia predstavenstva sú vymenovaní do funkcií na šesť mesiacov, pričom ministerstvo dopravy čoskoro vyhlási na tieto pozície výberové konanie.

V Železničnej spoločnosti Slovensko boli odvolaní z funkcií členovia predstavenstva Karol Martinček a Ján Lukáč, ktorých nahradili Martin Bahurinský a Karol Henzély. Aj v tomto prípade sú členovia predstavenstva vymenovaní do funkcií na šesť mesiacov a ministerstvo dopravy na ich miesta vyhlási výberové konania.