Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Ekonomika

Ministerstvo financií SR ušetrilo 4 milióny eur na nákupe IT služieb

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Z pôvodných vyše 7 miliónov eur, čo bola suma, za ktorú sa tieto produkty bežne nakupovali, ministerstvo financií zaplatí niečo vyše 3 miliónov eur.

Bratislava 27. augusta (TASR) - Ministerstvo financií (MF) SR vysúťažilo nové IT služby so zľavou takmer 57 % voči cenníkovým cenám. Ide konkrétne o licencie, hardvér, nové produkty firmy Oracle a rovnako podporu k nim na ďalšie obdobie. Naďalej sa tak ministerstvu financií darí udržiavať vysoko nadštandardnú efektívnosť pri verejných obstarávaniach v IT. Informoval o tom tlačový odbor MF SR.

Z pôvodných vyše 7 miliónov eur (7.224.518,25 eura), čo bola suma, za ktorú sa tieto produkty bežne nakupovali, ministerstvo financií zaplatí niečo vyše 3 miliónov eur (3.137.278,4 eura). Ako dodalo MF, ide tak o historicky najvyššiu zľavu v štátnej správe na Slovensku v nákupe spomínaných IT služieb.

Ministerstvo financií to dosiahlo férovejším a zodpovednejším prístupom s dôrazom na efektívne čerpanie verejných financií. Vďaka tomu tak IT databázy, na ktorých funguje ministerstvo financií, ale aj Finančná správa SR, Štátna pokladnica, NASES, NDS a ďalšie významné štátne inštitúcie budú aktuálne a zabezpečené.

"Je to z nášho pohľadu veľký krok vpred, ktorý sa nám podaril vďaka náročným rokovaniach s dodávateľmi, ale aj vďaka novému prístupu MF SR k IT tendrom," povedal generálny riaditeľ sekcie IT MF SR Vladimír Bednár.

Najnovšia úspora však nie je jediná, ktorá sa ministerstvu financií v poslednom období podarila. Počas uplynulých mesiacov MF SR na ďalších IT službách pre štát ušetrilo už viac ako 45 miliónov eur.