Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Centrálne obstarávanie rozhodne o dodávateľovi techniky pre nemocnice

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Predpokladaná hodnota zákazky je viac ako deväť miliónov eur bez DPH so záručnou dobou nakúpenej techniky tri až päť rokov.

Bratislava 23. októbra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR odštartovalo ďalšie centrálne obstarávanie. Tentoraz na nákup kancelárskej techniky pre nemocnice. Takýto druh obstarávania už rezort využil pri nákupe CT-čiek či postelí do zdravotníckych zariadení.

"Chceme obnoviť zastaranú techniku, implementácia nového úhradového systému DRG si vyžaduje adekvátne technické zázemie," povedala hovorkyňa MZ SR Zuzana Eliášová. Pôjde o nové počítače, notebooky, monitory, skenery a tlačiarne. Predpokladaná hodnota zákazky je viac ako deväť miliónov eur bez DPH so záručnou dobou nakúpenej techniky tri až päť rokov.

"Výsledkom verejnej súťaže je obstarať počítačovú techniku do nemocníc za čo najlepšiu cenu," povedala Eliášová. Zo súťaže vzídu dvaja uchádzači, bude s nimi uzavretá rámcová dohoda na obdobie troch rokov. Výber týchto uchádzačov sa urobí cez automatizovaný systém elektronickej aukcie.

"V druhom kole budú následne títo dvaja dodávatelia v elektronickej aukcii súťažiť znovu, vytvorí sa tak ďalší priestor na zníženie konečnej ceny," vysvetlil minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD).

Centrálne obstarávanie je robené pre viac ako sto zariadení - štátne rozpočtové a príspevkové organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti MZ SR, akciové spoločnosti, ktorých akcionárom je MZ SR, neziskové organizácie, ktorých zakladateľom, resp. spoluzakladateľom je MZ SR, či pre štátne podniky v pôsobnosti rezortu.