Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Ministri majú zatiaľ na programe len päť bodov na prerokovanie

Na snímke zľava ministerka spravodlivosti SR Lucia Žitňanská, podpredseda vlády a pre investície informatizáciu Peter Pellegrini a premiér SR Robert Fico počas 73. rokovania vlády SR 11. októbra 2017 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Na programe majú podľa predbežného programu na prerokovanie tri riadne body a dva informačné materiály.

Bratislava 18. októbra (TASR) - Ministrov čaká dnes na zasadnutí vlády menej práce ako mali minulý týždeň, keď okrem iného schvaľovali návrh budúcoročného štátneho rozpočtu. Na programe majú podľa predbežného programu na prerokovanie tri riadne body a dva informačné materiály.

Kabinet má schváliť cestu premiéra Roberta Fica do Bruselu, kde sa vo štvrtok a v piatok (18.-19.10.) uskutoční plánované zasadnutie Európskej rady. Jeho témami budú migrácia, obrana, vonkajšie vzťahy a digitalizácia. Lídri Európskej únie zároveň zhodnotia aktuálny stav rokovaní o brexite.

Ministri preberú aj personálnu zmenu v Rade vlády SR pre protidrogovú politiku. Bývalého ministra školstva Petra Plavčana nahradí na poste podpredsedu jeho nástupkyňa Martina Lubyová (obaja nominanti SNS).

Hovoriť budú aj o účasti slovenskej delegácie na pokračovaní prvého zasadnutia strán parížskej klimatickej dohody. Uskutoční sa na budúci mesiac v nemeckom Bonne (6.–17. 11.). Diskutovať sa tam bude o pravidlách, ako zaviesť parížsku dohodu, ktorej cieľom je obmedziť rast globálnej teploty, do praxe.