Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Ekonomika

Minulý rok nebol v JAVYS zaznamenaný žiaden požiar či úraz

Na snímke špeciálny tím spoločnosti JAVYSpočas prevzatia rádioaktívneho odpadu na Úrade verejného zdravotníctva v Žiline dňa 5. októbra 2022. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Podľa spoločnosti to potvrdzuje, že proces riadenia v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci u nich spĺňa vysoké kritériá a požiadavky uvedenej normy.

Bratislava 15. januára (TASR) - Minulý rok nebol v Jadrovej a vyraďovacej spoločnosti (JAVYS) zaznamenaný žiadny požiar, žiaden registrovaný pracovný úraz zamestnanca, a nevyskytla sa ani jedna choroba z povolania. V pondelok o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Miriam Žiaková.

Podľa spoločnosti to potvrdzuje, že proces riadenia v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci u nich spĺňa vysoké kritériá a požiadavky uvedenej normy.

"Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci patria medzi najvyššie priority spoločnosti, a preto je eliminovanie pracovnej úrazovosti na čo najnižšiu úroveň jej hlavným cieľom. Ten dosahuje JAVYS neustálym zisťovaním nebezpečenstiev a ohrození pri výkone pracovných činností, monitorovaním zistených skutočností a prijímaním bezpečnostných opatrení," dodala hovorkyňa.

JAVYS zabezpečuje v SR činnosti v oblasti záverečnej časti jadrovej energetiky. Medzi jej hlavné aktivity patrí vyraďovanie jadrových elektrární A1 a V1, nakladanie s rádioaktívnymi odpadmi, vyhoreným jadrovým palivom, inštitucionálnymi rádioaktívnymi odpadmi a rádioaktívnymi materiálmi neznámeho pôvodu v rámci územia SR.