Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Mnohí zamestnávatelia predkladajú výkazy poistného až po upozornení

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Rozosielaním výziev sa snaží Sociálna poisťovňa predísť sankciám, ktoré môžu byť takýmto zamestnávateľom z jej strany uložené. Je to ústretová služba nad rámec jej zákonných povinností.

Bratislava 23. februára (TASR) - Sociálna poisťovňa v tomto mesiaci doteraz rozoslala zamestnávateľom výzvy na predloženie výkazov poistného za december 2016. Oslovila tých zamestnávateľov, ktorí si túto zákonnú povinnosť nesplnili v riadnom termíne.

Touto aktivitou, ako povedal pre TASR Peter Višváder, hovorca poisťovne, sa snaží Sociálna poisťovňa predísť sankciám, ktoré môžu byť takýmto zamestnávateľom z jej strany uložené. Je to ústretová služba nad rámec jej zákonných povinností.

Poisťovňa rozoslala vo februári 2017 celkovo 10.581 SMS správ, emailov pre 7845 zamestnávateľov. Na základe upozornenia následne 1673 zamestnávateľov zaslalo mesačný výkaz poistného, čo je vyše 16 % úspešnosť z doručených výziev.

Za obdobie október až december 2016 Sociálna poisťovňa odoslala 26.139 SMS správ, emailov pre 19.523 zamestnávateľov. Následne 3948 zamestnávateľov si splnilo povinnosť voči Sociálnej poisťovni. Ide o 15,64 % úspešnosť z doručených výziev.