Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

V Mochovciach 30. mája štartuje séria podujatí Otvorené elektrárne

Ilustračné foto, Mochovce Foto: TASR/Henrich Mišovič

Tepelná elektráreň Vojany bude otvorená pre záujemcov 6. júna, JE Bohunice 20. júna a vodná elektráreň Liptovská Mara 27. júna 2015.

Bratislava 22. mája (TASR) - V jadrovej elektrárni (JE) v Mochovciach v sobotu 30. mája 2015 štartuje séria podujatí pre verejnosť Otvorené elektrárne.

"Slovenské elektrárne (SE), člen skupiny Enel, už po deviatykrát otvárajú brány svojich závodov pre verejnosť. Do 27. júna 2015 budú každú sobotu na rôznych miestach Slovenska ponúkať atraktívny program," informovala hovorkyňa SE Janka Burdová.

Tepelná elektráreň Vojany bude otvorená pre záujemcov 6. júna, JE Bohunice 20. júna a vodná elektráreň Liptovská Mara 27. júna 2015.

Populárna víkendová akcia podľa hovorkyne SE prinesie zábavu, súťaže aj poučenie o prevádzkach, ktoré vyrábajú elektrinu pre Slovensko. Od prvého ročníka v roku 2007 navštívilo Otvorené elektrárne takmer 94.000 ľudí.

Pripomenula zároveň, že v prípade záujmu o prehliadku jadrovej elektrárne je potrebné minimálne jeden týždeň pred konaním podujatia zaslať spoločnosti meno, priezvisko, adresu a dátum narodenia návštevníka. Na vytváranie audiovizuálnych a fotografických materiálov v závodoch elektrární je potrebné zvláštne povolenie.