Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 4. jún 2024Meniny má Lenka
< sekcia Ekonomika

Moody's zlepšila výhľad ratingu Španielska

Foto: TASR/AP

Aj agentúra Standard & Poor's minulý týždeň zlepšila výhľad španielskeho ratingu v reakcii na vývoj v ekonomike.

Madrid 5. decembra (TASR) - Medzinárodná agentúra Moody's zvýšila výhľad ratingu Španielska z negatívneho na stabilný. Odôvodnila to zlepšením hospodárskej situácie aj vládnych financií. Ratingovú známku však ponechala na úrovni Baa3, čo je len jeden stupeň nad neinvestičným pásmom. Informoval o tom britský portál BBC.

Aj agentúra Standard & Poor's minulý týždeň zlepšila výhľad španielskeho ratingu v reakcii na vývoj v ekonomike. Štvrté najväčšie hospodárstvo eurozóny totiž v 3. štvrťroku po viac ako dvoch rokoch prekonalo recesiu a export ďalej rastie, vďaka čomu aj dôvera podnikateľov v ekonomiku stúpa.

Miera nezamestnanosti v krajine je však stále vysoká, pohybuje sa okolo úrovne 26 %. Analytici sa domnievajú, že tempo rastu hospodárstva bude v nasledujúcich kvartáloch len veľmi mierne. Napriek tomu sa Moody's rozhodla zlepšiť výhľad ratingu Španielska. Ratingové hodnotenie síce agentúra ponechala bez zmeny, ale zlepšenie výhľadu znižuje pravdepodobnosť zhoršenia samotnej ratingovej známky.