Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Agrorezort: M. Cseh odchádza z Pôdohospodárskej platobnej agentúry

Foto: TASR/František Iván

O vytvorení funkcie námestníka a jej obsadení M. Csehom informoval Denník N. Jeho životopis a pracovné skúsenosti podľa novín vyvolávajú dohady, či sa na túto prácu hodí.

Bratislava 25. októbra (TASR) – Marián Cseh sa k dnešnému dňu vzdal funkcie námestníka Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) a z agentúry odchádza. Informoval o tom hovorca ministerstva pôdohospodárstva Vladimír Machalík.

". M. Cseh sa tak rozhodol z osobných dôvodov, keďže nie je politik a nechce byť prostriedkom politického boja," doplnil Machalík. Vo funkcii Cseh podľa neho pôsobil od 15. júna 2016.

O vytvorení funkcie námestníka a jej obsadení Csehom informoval Denník N. Jeho životopis a pracovné skúsenosti podľa novín vyvolávajú dohady, či sa na túto prácu hodí. Má síce vyštudovanú ekonomickú vysokú školu a titul inžinier, v minulosti však robil napríklad pre nebankovú spoločnosť, výrobcu garážových brán, SBS a dlhšie bol nezamestnaný.

"Pán Cseh sa zúčastnil vonkajšieho výberového konania č. 2016/4/EXT, kde vyhovel všetkým kvalifikačným požiadavkám a požiadavkám výberovej komisie. Taktiež spĺňal všetky podmienky prijatia do štátnej služby podľa § 19 zákona č. 400/2009 Z. z. o štátnej službe," zdôvodnilo jeho výberu denníku ministerstvo pôdohospodárstva. Rezort odmietol, že by bol Cseh nominantom koaličného Mosta-Híd.