Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Lajčák odovzdal zlatú plaketu šéfovi Železiarní Podbrezová Sotákovi

Na snímke generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Železiarní Podbrezová, a.s. Vladimír Soták. Foto: TASR/Martin Turanovič

Ide o podnik so 175-ročnou hutníckou tradíciou, ktorý len v Podbrezovej zamestnáva takmer 3200 ľudí a patrí k popredným výrobcom oceľových rúr v Európe.

Bratislava 26. februára (TASR) - Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák ocenil Zlatou plaketou predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Železiarní Podbrezová Vladimíra Sotáka za jeho prínos pre šírenie dobrého mena v zahraničí.

"Rád by som takto - aj pri príležitosti okrúhleho životného jubilea - ocenil vašu prácu a činnosť vašej spoločnosti, ktorou zlepšujete podnikateľské prostredie a zamestnanosť na Slovensku ako aj exportnú kapacitu SR a šírite jeho dobré meno v zahraničí," uviedol minister M. Lajčák pri odovzdávaní plakety v sídle spoločnosti v Podbrezovej.

Spoločnosť Železiarne Podbrezová sa úspešne presadila na zahraničných trhoch a patrí ku kľúčovým podnikom nielen v regióne Banskobystrického kraja ale aj v rámci krajiny. Ide o podnik so 175-ročnou hutníckou tradíciou, ktorý len v Podbrezovej zamestnáva takmer 3200 ľudí a patrí k popredným výrobcom oceľových rúr v Európe. Vyše 90 percent svojej produkcie vyváža do sveta. Má vlastné výskumno-vývojové centrum a svojich budúcich zamestnancov si pripravuje v súkromnej strednej odbornej škole hutníckej a v súkromnom gymnáziu. Šéf spoločnosti V. Soták je tiež predsedom Klubu 500 a pôsobí aj vo funkcii honorárneho konzula Tureckej republiky.