Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Ekonomika

Na 54. strojárskom veľtrhu v Brne sa zúčastní 1860 firiem z 32 krajín

Foto: TASR/Henrich Mišovič

Slovensko bude v Brne so 70 vystavovateľmi štvrtou najpočetnejšie zastúpenou zahraničnou krajinou.

Bratislava 30. augusta (TASR) - Na 54. medzinárodnom strojárskom veľtrhu (MSV) v Brne, ktorý sa bude konať od 10. do 14. septembra 2012, sa má zúčastniť približne 1860 vystavujúcich firiem z 32 krajín.

"Výstavná plocha sa v porovnaní s minulým rokom mierne zväčšila, obsadené sú všetky haly brnianskeho výstaviska a aj časť nekrytých plôch. Teší nás, že sa opäť vracajú niektoré firmy, ktoré veľtrh v posledných rokoch vynechali. Získali sme tiež rad nových vystavovateľov z Česka a najmä zo zahraničia, takže so záujmom o účasť môžeme byť spokojní," konštatoval riaditeľ projektu MSV Jiří Rousek.

MSV 2012 je na čele komplexu špecializovaných veľtrhov strojárskeho a technologického zamerania. Spoločne s MSV sa totiž bude konať aj Medzinárodný veľtrh obrábacích a tvarovacích strojov IMT, Medzinárodný zlievarenský veľtrh FOND-EX, Medzinárodný veľtrh zváracej techniky WELDING, Medzinárodný veľtrh plastov, gumy a kompozitov PLASTEX a Medzinárodný veľtrh technológií pre povrchové úpravy PROFINTECH.

Tu bude player


Ponuku dopĺňa Medzinárodný veľtrh bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci INTERPROTEC a 13. septembra 2012 sa na brnianskom výstavisku uskutoční veľtrh pracovných príležitostí JobFair MSV.

Slovensko bude na MSV 2012 v Brne so 70 vystavovateľmi štvrtou najpočetnejšie zastúpenou zahraničnou krajinou.