Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Na bratislavskej Kolibe vyrastie 27 veľkometrážnych bytov

Koliba, ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Stavba má byť hotová o dva roky.

Bratislava 16. novembra (TASR) – Slovenský developer Mivo Real začne v decembri tohto roka s výstavbou rezidencie Roličky na Frankovskej ulici na bratislavskej Kolibe. Pozostávať bude z deviatich vilových domov a prinesie spolu 27 bytov. Stavba má byť hotová o dva roky. Informovala o tom realitná kancelária Lexxus.

Viladomy sa budú nachádzať na úpätí Malých Karpát priamo pod Kamzíkom, v prostredí bývalých viníc, v tesnej blízkosti oddychovej zóny bratislavského lesoparku. Názov projektu Roličky je odvodený od pôvodného pomenovania územia, ktorého pôvod siaha do 19. storočia.

Každý z deviatich vilových domov bude ponúkať tri veľkometrážne štvorizbové byty. Viladomy budú mať suterén a tri nadzemné podlažia. Jednotlivé byty budú situované na samostatných podlažiach a ich výmera sa pohybuje v rozmedzí od 135 do 165 m2. Budúci majitelia budú mať k dispozícii dve parkovacie miesta a pivničnú kobku s rozlohou 10 m2.

Súčasťou projektu je aj detské ihrisko. Architektonický návrh pochádza z dielne ateliéru Cakov & Partners.

Investor začne s výstavbou v decembri 2016 a ukončiť ju mieni v treťom štvrťroku 2018. Kolaudácia je naplánovaná na december toho istého roka.