Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Na bratislavskom letisku zaistili v lete množstvo cigariet i mäsa

Letisko M. R. Štefánika, archívna foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Napríklad v júli chcela priviesť z Londýna 36-ročná Slovenka z obce Žehra 18,75 kilogramu mäsových a 1,5 kilogramu mliečnych výrobkov.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave zaistili colníci počas leta takmer 45.000 kusov cigariet rôznych značiek privezených dovolenkármi z Turecka či Egypta. Ale tiež približne 40 kilogramov mäsa a mliečnych výrobkov či množstvo neohlásenej peňažnej hotovosti. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Bratislava Drahomíra Adamčíková.

"Niektorí zabudli na pravidlá, ktoré pri dovoze tovaru, predovšetkým z krajín mimo EÚ, platia," podotýka colný úrad.

Príslušníci finančnej správy sa stretávali aj s nedovoleným dovozom mäsa a mliečnych výrobkov z Veľkej Británie či Macedónska. Napríklad v júli chcela priviesť z Londýna 36-ročná Slovenka z obce Žehra 18,75 kilogramu mäsových a 1,5 kilogramu mliečnych výrobkov. Takýto neobchodný tovar však podlieha zákazom a obmedzeniam pri vstupe na územie EÚ, colníci ho preto zaistili.

Pri kontrole cestujúcich letu z tureckého Dalamanu zistili porušenie predpisov u 33-ročnej Ukrajinky. V jej príručnej batožine našli finančnú hotovosť v hodnote 11.650 dolárov a 770 eur. Podľa zákona však musí každá fyzická osoba nahlásiť, ak prepravuje hotovosť v minimálnej výške 10.000 eur. Keďže Ukrajinka tak neurobila, dostala blokovú pokutu vo výške 100 eur.