Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Na košickom realitnom trhu pribudla Nová Terasa 2, ponúka byty aj domy

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Bytové domy majú už všetky potrebné povolenia, ich výstavba sa začala v marci 2015, rodinné domy sú v štádiu získavania stavebného povolenia.

Košice 27. apríla (TASR) - Na košickom realitnom trhu oddnes pribudol projekt druhej a zároveň poslednej etapy rezidenčného projektu Nová Terasa. Ide o 216 bytov v ôsmich bytových objektoch a 48 rodinných domov priamo v meste.

Bytové domy majú už všetky potrebné povolenia, ich výstavba sa začala v marci 2015, rodinné domy sú v štádiu získavania stavebného povolenia. Dokončenie výstavby projektu sa očakáva koncom roka 2016, informovala investičná skupina Penta Investments.

V prvej etape Novej Terasy, ktorá bola dokončená v roku 2013, vzniklo 164 bytov, z ktorých je už predaných viac ako 80 %. "Nová Terasa 2 prináša kupujúcim niekoľko kľúčových benefitov, ktoré robia toto bývanie výnimočným. Vytvára modernú mestskú zónu v blízkosti Starého mesta s vlastnými a veľmi kvalitnými súkromnými priestormi, ihriskami, zeleňou a pešou zónou. Zároveň však ponúka obyvateľom dostatok súkromia v bytoch s prepracovanými pôdorysmi do detailov. Predstavuje tak bývanie rodinného typu v kvalitnej lokalite, ktoré určite ocenia aj nároční klienti," uviedol Michal Padych z Penta Investments.

Nová Terasa sa nachádza v susedstve historického centra a podľa investora prináša do Košíc modernú architektúru. Architektonický návrh pochádza z dielne renomovaného architektonického ateliéru Vallo-Sadovsky Architects, ktorý je autorom aj prvej fázy. Projekt získal nominácie na prestížnych súťažiach, ako CE-ZA-AR, CIJ Awards Slovakia, Cena ARCH alebo Stavba roka.

Súčasťou projektu budú aj priestory občianskej vybavenosti vo forme samostatných pavilónov, pričom aj byty aj rodinné domy sú v nízkoenergetickom štandarde. Nová Terasa 2 prepája druhú etapu s existujúcou a vytvára novú mestskú zónu.