Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Na poistenie v prípade invalidity myslia aj mladí ľudia

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Podľa údajov poisťovne od začiatku roka si uzavrelo poistenie rizika invalidity 7380 Slovákov, pričom ich vekový priemer je 35 rokov.

Bratislava 8. októbra (TASR) - Na poistenie v prípade invalidity myslia aj mladí ľudia. Navyše, práve pre mladých je poistné zvyčajne výhodnejšie. Uviedla to dnes na stretnutí s novinármi v Bratislave riaditeľka odboru manažmentu produktov v Allianz – SP Andrea Leskovská.

Podľa údajov poisťovne od začiatku roka si uzavrelo poistenie rizika invalidity 7380 Slovákov, pričom ich vekový priemer je 35 rokov. V rizikovej časti životného poistenia si môžu vybrať, pred čím chcú byť chránení. Najčastejšie je to úraz, invalidita, nezamestnanosť a smrť.

"V prípade invalidity sa naši klienti poisťujú na priemerne 9754 eur. Niektorí si však svoj život a život rodiny zabezpečia vo väčšej miere, najvyššia poistná suma v tomto poistení je zatiaľ 100.000 eur," uviedla Leskovská.

Invaliditou sa rozumie dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav spôsobený chorobou alebo úrazom, v dôsledku ktorého nastal pokles schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť už o viac ako 40 % v porovnaní so zdravou fyzickou osobou.

Sociálna poisťovňa v prvom polroku 2015 eviduje 11.877 ľudí s mierou poklesu schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť o viac ako 40 %. Najvyšší počet uznaných invalidít je vo vekovej skupine 50 až 60 rokov. V prípade ťažkého úrazu okamžite vypadne príjem postihnutého člena rodiny a poistenie má slúžiť ako náhrada finančnej straty.