Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Na Profesia days poradia žiakom ZŠ, ako ďalej vo vzdelávaní

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Novinkou 8. ročníka veľtrhu bude samostatná prednášková miestnosť v zóne Bez hraníc. Vystúpia v nej odborníci, ktorí sa budú venovať témam uplatnenia zdravotne znevýhodnených na trhu práce.

Bratislava 28. februára (TASR) - Desiatky zamestnávateľov, prednášok a zaujímavých hostí z najrôznejších odvetví budú počas Profesia days, 1. a 2. marca v Incheba Expo Bratislava, podávať pomocnú ruku tým, ktorých zaujíma, aké majú možnosti uplatniť sa na pracovnom trhu.

Pre rodičov, ktorí majú doma školákov a uvažujú o výbere školy, ponúka Profesia days možnosť skonzultovať vhodnosť stredných škôl pre dieťa. Občianske združenie EDUPLEX otestuje jeho silné stránky a poradí, ako pretaviť jeho potenciál v úspešnú budúcnosť. V programe veľtrhu nájdu aj študenti veľa užitočného, čo im môže pomôcť orientovať sa na pracovnom trhu a rozhodnúť sa pre svoje budúce životné smerovanie. Okrem zaujímavých prednášok, testovania z cudzích jazykov a digitálnych zručností budú mať možnosť konzultovať svoje životopisy, urobiť si profesionálnu fotografiu do životopisu, spoznať zamestnávateľov, ktorí hľadajú absolventov a inšpirovať sa od úspešných Slovákov, ktorí milujú svoju prácu. Ak sa študenti zapoja do aktivít na veľtrhu, dostanú od organizátora, spoločnosti Profesia, ospravedlnenku do školy. Potvrdia im ju v stánku Informácie.

Novinkou 8. ročníka veľtrhu bude samostatná prednášková miestnosť v zóne Bez hraníc. Vystúpia v nej odborníci z neziskového sektora, ktorí sa budú venovať témam uplatnenia zdravotne znevýhodnených na trhu práce. V zóne čaká návštevníkov poradenstvo, diagnostika pracovného potenciálu aj rady, ako založiť franšízu či chránenú dielňu. Organizácie a hostia tiež odpovedia na otázky, ako získať kompenzačné pomôcky, preukaz ŤZP, príspevok na osobnú asistenciu alebo úpravu osobného auta.