Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Na Slovensku rastie počet pracovných ponúk v oblasti správy majetku

Ilustračné foto Foto: Andrej Galica

Veľký záujem je o kandidátov hlásiacich sa na pozície obchodného analytika, ako aj o pozície finančného analytika a finančného manažéra.

Bratislava 5. februára (TASR) - Na Slovensku rastie počet pracovných pozícií v spoločnostiach, ktoré podnikajú v oblasti správy majetku alebo obchodu na kapitálových trhoch. V Českej republike, v Poľsku a v Maďarsku bolo zase v uplynulom roku zaznamenaných množstvo pracovných príležitostí v oblasti účtovníctva a finančných služieb. Vyplýva to z najnovšieho prehľadu platov v oblasti bankovníctva a finančníctva, ktorý zostavila personálna agentúra Grafton Recruitment.

"Počas minulého roka sme zaznamenali zvýšený počet pozícií v oblasti účtovníctva, ale i financií. Záujem o kvalifikovaných a skúsených uchádzačov s praxou zohráva v tomto segmente kľúčovú úlohu, zamestnávatelia však svoju pozornosť sústredili aj na absolventov vysokých škôl," uviedol manažér Grafton Recruitment pre Slovensko Miroslav Garaj.

Veľký záujem je taktiež o kandidátov hlásiacich sa na pozície obchodného analytika, ako aj o pozície finančného analytika a finančného manažéra, ktorých zvýšený dopyt bol zaznamenaný predovšetkým v Českej republike. Ukázalo sa pritom, že zamestnávatelia boli ochotní ponúknuť kandidátom nielen štandardný plat, ale aj motivujúcu bonusovú zložku, ktorej hodnota sa pohybovala približne medzi 5 % a 15 % ročnej hrubej mzdy. Narastajúci počet voľných pracovných miest v oblasti controllingu bol zaznamenaný v Maďarsku.

Ako ďalej vyplýva z údajov zverejnených personálnou agentúrou, stále rastie konkurencia medzi žiadateľmi o prácu vo veľkých medzinárodných a menších poradenských spoločnostiach, kde dopyt po pracovných príležitostiach výrazne prevyšuje počet ponúkaných pracovných miest. V tomto segmente zamestnávatelia ponúkli príležitosť predovšetkým šikovným a ambicióznym absolventom, s ukončeným ekonomickým vzdelaním a aktívnymi jazykovými zručnosťami.