Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Ekonomika

Na Slovensku vznikla asociácia združujúca rozpočítavateľov tepla a vod

ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Okrem združovania firiem a prípravy legislatívnych riešení má asociácia tiež poskytovať priestor pre rast spoločností realizujúcich svoju činnosť v oblasti rozpočítavania tepla a vody na Slovensku.

Bratislava 19. novembra (TASR) - Začiatkom novembra založilo 12 spoločností Asociáciu rozpočítavateľov nákladov na teplo a vodu - ARTAV Slovensko. Jej hlavným cieľom má byť združovanie firiem zaoberajúcich sa rozpočítavaním nákladov. Pracovať chce aj na riešeniach a tvorbe legislatívy v súčinnosti s predstaviteľmi Ministerstva hospodárstva SR. Informoval o tom predseda Rady ARTAV Slovensko Dušan Slobodník.

„Rozpočítavanie nákladov tepla a vody je špecifická problematika s vlastnou legislatívou vyžadujúca si samostatný prístup. Už dlhšie sme na Slovensku pociťovali potrebu koncentrovania síl v tejto oblasti. Nakoniec podobná asociácia funguje v susednej Českej republike už viac ako 15 rokov,“ ozrejmil Slobodník.

Okrem združovania firiem a prípravy legislatívnych riešení má asociácia podľa Slobodníka tiež poskytovať priestor pre rast spoločností realizujúcich svoju činnosť v oblasti rozpočítavania tepla a vody na Slovensku.

„Na naplnenie vízie sa bude asociácia v nadchádzajúcom období snažiť predovšetkým identifikovať aktuálne problémy vyplývajúce z nedostatočnej, úplne chýbajúcej, nespravodlivej či neefektívnej platnej legislatívy. Následne bude ARTAV Slovensko vytvárať pracovné skupiny pre odborné riešenia definovaných problémov,“ doplnil Slobodník.

Dôležitou súčasťou ich agendy má byť podľa neho aj publikačná činnosť a realizácia odborných seminárov a školení. Asociácia tak chce garantovať odbornosť jej členov.