Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Prievidzská radnica vyčlenila na rekonštrukciu škôl takmer 200.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Alexander Ballek

Rekonštrukcia bude prebiehať počas letných prázdnin.

Prievidza 19. júla (TASR) - Na rekonštrukčné práce v školách a školských zariadeniach na území mesta využíva prievidzská samospráva obdobie letných prázdnin. Takmer 200.000 eur vyčlenila na väčšie opravy na školách zo svojho rozpočtu, ďalšie financie na tento účel získala od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súkromnej spoločnosti. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

Z dotácie od rezortu školstva financuje rekonštrukciu strechy na veľkej telocvični v Základnej škole (ZŠ) na Ulici S. Chalupku, cena za dielo predstavuje 64.000 eur a dokončené by malo byť 2. septembra. Sumu vo výške 73.880 eur zase investuje mesto do rekonštrukcie centrálnych a malých šatní, modernizácie sociálnych zariadení, opravy strechy a menších prác na ZŠ Rastislavovej.

Na ZŠ Mariánskej menia okná, opravujú strechu nad vchodom a realizujú menšie úpravy za 15.000 eur, výmenou okien v jedálni, maľovaním, údržbou sociálnych zariadení či rekonštrukciou bezpečnostného systému zase prechádzajú priestory ZŠ Malonecpalskej.

Do bežnej údržby budovy ZŠ na Ulici energetikov a jej okolia investuje mesto takmer 12.000 eur, ďalších 35.000 eur vyčlenilo vo svojom rozpočte na výmenu okien, škola dostane aj nové podlahoviny či dlažbu. Menšie úpravy a opravy sa realizujú tiež na ZŠ na Ulici P. Dobšinského a na ZŠ na Ulici P. J. Šafárika, kde vymieňajú okná za 20.000 eur.

Na elokovanom pracovisku Základnej umeleckej školy na Rastislavovej ulici dokončujú zateplenie obvodového plášťa, tiež realizujú nové prestrešenie a bezbariérový vstup. Práce, ktoré by mal dodávateľ ukončiť najneskôr do polovice októbra, boli vyčíslené na 69.960 eur. Menšími úpravami ako i rekonštrukciou strechy za 20.000 eur prechádza budova Centra voľného času Spektrum na Ulici K. Novackého.

Finančné prostriedky investuje prievidzská samospráva aj do Materskej školy (MŠ) na Ulici P. Dobšinského, rekonštrukciu sociálnych zariadení a vytvorenie izolačnej miestnosti vrátane zdravotechniky, vykurovania, vzduchotechniky a elektroinštalácie realizuje dodávateľ prác za 26.780 eur. Z mestského rozpočtu a dotácie od súkromnej spoločnosti v súhrnnej výške 15.000 eur financuje mesto zase prestavbu časti sociálnych zariadení na MŠ Mišúta.