Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

ZADRŽANÝ BALÍK Z ČÍNY: Zásielka obsahovala drevené puzzle

Hračky nespĺňali požiadavky na zaručenie bezpečnosti, zdravia a ochrany životného prostredia. Foto: FB Finančná správa

Zásielka obsahovala puzzle s vyobrazením hlavy leva, vlka, stojaceho futbalistu, aj futbalistu v pohybe, v pozadí s futbalovou loptou, umiestnené v drevenej škatuli s príveskom na kovovej retiazke.

Žilina 24. novembra (TASR) - Balík s drevenými puzzlami z Číny zadržali príslušníci finančnej správy na žilinskej vyclievacej pošte. Pre zistené nedostatky ho zaradili medzi nevyhovujúce výrobky. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Žilina Božena Chríbiková.

Doplnila, že hračky nespĺňali požiadavky na zaručenie bezpečnosti, zdravia a ochrany životného prostredia. "Baleniam chýbal aj návod na použitie a nebolo zrejmé ani to, kto skladačky vyrobil," uviedla.

Zásielka obsahovala puzzle s vyobrazením hlavy leva, vlka, stojaceho futbalistu, aj futbalistu v pohybe, v pozadí s futbalovou loptou, umiestnené v drevenej škatuli s príveskom na kovovej retiazke. "Dovážané puzzle, ktoré mali byť pôvodne doručené podnikateľovi do Púchova, boli zaradené medzi nevyhovujúce výrobky. Na trh Európskej únie sa dostať nemôžu, a tak ich príslušníci finančnej správy vrátia späť," dodala hovorkyňa CÚ Žilina.