Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Na žilinskej vyclievacej pošte zadržali 200 falošných emblémov na autá

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

V najbližšom období ich čaká likvidácia.

Žilina 19. februára (TASR) - Príslušníci finančnej správy zadržali na žilinskej vyclievacej pošte dva balíky z Číny, v ktorých sa nachádzalo 200 falzifikátov emblémov na automobily. Podľa hovorkyne Colného úradu (CÚ) Žilina Boženy Chríbikovej sa k objednávateľovi z Liptovského Mikuláša nedostanú, ale v najbližšom období ich čaká likvidácia.

Doplnila, že hodnota zásielok bola podozrivo nízka. "Príslušníci finančnej správy si všimli, že emblémy sú označené ochrannou známkou svetoznámej značky, ktorá sa niektorými prvkami odlišovala od originálu. Výrobky zaistili a kontaktovali držiteľa ochrannej známky. Po tom, ako potvrdil, že tovar je naozaj napodobeninou a došlo k porušeniu práv duševného vlastníctva, bol jeho osud jasný. V najbližšom čase ho čaká likvidácia," dodala.

Emblémy na automobily z Číny sú podľa nej pomerne často objednávaným tovarom. "Na vyclievacej pošte sa každoročne stretávajú s dovozmi falzifikátov, ktoré pre objednávateľov končia neúspešne. Preto radia, aby si vyberali overených dodávateľov a neuprednostňovali cenu pred kvalitou," uzavrela hovorkyňa CÚ Žilina.