Ekonomika

Nadpriemerne teplý február nespôsobuje agrosektoru výrazné problémy

TASR, 10. februára 2016 11:59

Túto skutočnosť pre SPPK potvrdili aj viacerí riaditelia regionálnych poľnohospodárskych a potravinárskych komôr na Slovensku.

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo
Bratislava 10. februára (TASR) - Teplotne nadpriemerný február zatiaľ agrosektoru nerobí starosti. "Dá sa povedať, že tento priebeh počasia nespôsobuje zatiaľ poľnohospodárom žiadne výrazné problémy," uviedla pre TASR hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.

Túto skutočnosť pre SPPK potvrdili aj viacerí riaditelia regionálnych poľnohospodárskych a potravinárskych komôr na Slovensku. "Porasty majú dobrú kondíciu a neštandardný priebeh zimy im zatiaľ neubližuje," priblížila.

"Samozrejme, ideálne by bolo, keby napadol sneh, ktorý by zabezpečil do ďalšieho obdobia vývoja rastlín vlahu a tiež ochranu pred holomrazmi a k tomu mínusové teploty, vďaka ktorým by vymrzli škodcovia, najmä hraboše a znížil by sa prípadný výskyt hubovitých ochorení na porastoch. Aj napriek tomu sa však zatiaľ nič mimoriadne na poliach v súvislosti s teplou zimou nedeje," dodala hovorkyňa.


Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 19:24

P. ŽIGA: Členské štáty dosiahli kompromis v bezpečnosti dodávok plynu
Ministri zodpovední za energetiku schválili kompromisný návrh nariadenia o bezpečnosti dodávok plynu, vyhlásil slovenský minister hospodárstva Peter Žiga (Smer-SD).

sk
dnes 19:11

Barkindo očakáva v roku 2017 robustný dopyt po rope
Ceny ropy po oznámení dohody OPEC začali rásť, pričom cena severomorskej ropnej zmesi Brent je najvyššia od júla tohto roka.

sk
dnes 19:07

Lidl je najdôveryhodnejším predajcom potravín na Slovensku
O prvenstve pre diskontný reťazec rozhodol prieskum verejnej mienky realizovaný na vzorke 2000 spotrebiteľov.

sk

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac