Ekonomika

Nadpriemerne teplý február nespôsobuje agrosektoru výrazné problémy

TASR, 10. februára 2016 11:59

Túto skutočnosť pre SPPK potvrdili aj viacerí riaditelia regionálnych poľnohospodárskych a potravinárskych komôr na Slovensku.

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo
Bratislava 10. februára (TASR) - Teplotne nadpriemerný február zatiaľ agrosektoru nerobí starosti. "Dá sa povedať, že tento priebeh počasia nespôsobuje zatiaľ poľnohospodárom žiadne výrazné problémy," uviedla pre TASR hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.

Túto skutočnosť pre SPPK potvrdili aj viacerí riaditelia regionálnych poľnohospodárskych a potravinárskych komôr na Slovensku. "Porasty majú dobrú kondíciu a neštandardný priebeh zimy im zatiaľ neubližuje," priblížila.

"Samozrejme, ideálne by bolo, keby napadol sneh, ktorý by zabezpečil do ďalšieho obdobia vývoja rastlín vlahu a tiež ochranu pred holomrazmi a k tomu mínusové teploty, vďaka ktorým by vymrzli škodcovia, najmä hraboše a znížil by sa prípadný výskyt hubovitých ochorení na porastoch. Aj napriek tomu sa však zatiaľ nič mimoriadne na poliach v súvislosti s teplou zimou nedeje," dodala hovorkyňa.


Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 14:14

Spoločnosť ESET pristúpila k zmenám v top manažmente
Zmeny by mali pomôcť v rebríčku výrobcov bezpečnostného softvéru pre firmy a domácnosti a ešte viac posilniť jej dobré meno v bezpečnostnom priemysle.

sk
dnes 14:05

Obchodné dohody EÚ s tretími štátmi podporili vývoz agroproduktov
Štúdia bola zameraná na prínos obchodných dohôd, ktoré EÚ uzavrela s Mexikom, Južnou Kóreou a Švajčiarskom.

sk
dnes 13:39

Za parkovanie v areáli žiarskej nemocnice sa bude od marca platiť
Parkovanie priamo pred nemocnicou vyjde na 0,50 eura za hodinu, prvá polhodina bude bezplatná.

sk

Najčítanejšie Ekonomika

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac