Ekonomika

Nadpriemerne teplý február nespôsobuje agrosektoru výrazné problémy

TASR, 10. februára 2016 11:59

Túto skutočnosť pre SPPK potvrdili aj viacerí riaditelia regionálnych poľnohospodárskych a potravinárskych komôr na Slovensku.

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo
Bratislava 10. februára (TASR) - Teplotne nadpriemerný február zatiaľ agrosektoru nerobí starosti. "Dá sa povedať, že tento priebeh počasia nespôsobuje zatiaľ poľnohospodárom žiadne výrazné problémy," uviedla pre TASR hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.

Túto skutočnosť pre SPPK potvrdili aj viacerí riaditelia regionálnych poľnohospodárskych a potravinárskych komôr na Slovensku. "Porasty majú dobrú kondíciu a neštandardný priebeh zimy im zatiaľ neubližuje," priblížila.

"Samozrejme, ideálne by bolo, keby napadol sneh, ktorý by zabezpečil do ďalšieho obdobia vývoja rastlín vlahu a tiež ochranu pred holomrazmi a k tomu mínusové teploty, vďaka ktorým by vymrzli škodcovia, najmä hraboše a znížil by sa prípadný výskyt hubovitých ochorení na porastoch. Aj napriek tomu sa však zatiaľ nič mimoriadne na poliach v súvislosti s teplou zimou nedeje," dodala hovorkyňa.


Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

včera 21:52

Európska investičná banka sa poďakovala Slovensku
Luxembursko, Poľsko, Slovensko, Slovinsko a Taliansko sú prvými členskými štátmi EÚ, ktoré prisľúbili finančné príspevky v súvislosti s programom označovaným ako Iniciatíva hospodárskej odolnosti.

sk
včera 20:11

Ambulantní lekári sa ani dnes nedohodli na zmluvách s Dôverou a VšZP
Pacientom tak stále hrozí, že by im od prvého októbra tohto roka nemusela byť preplatená zdravotná starostlivosť v necelých 2000 ambulanciách.

sk
včera 19:00

Litva volá tiež po rovnakej kvalite značkových potravín v celej EÚ
V Litve preukázali podľa tamojších médií nielen aromatickejšiu kávu a chutnejšiu čokoládu v Nemecku, ale aj vyšší obsah ovocia v jogurtoch či väčší podiel kakaa v nugátových krémoch.

sk

Najčítanejšie Ekonomika

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac