Ekonomika

Nadpriemerne teplý február nespôsobuje agrosektoru výrazné problémy

TASR, 10. februára 2016 11:59

Túto skutočnosť pre SPPK potvrdili aj viacerí riaditelia regionálnych poľnohospodárskych a potravinárskych komôr na Slovensku.

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo
Bratislava 10. februára (TASR) - Teplotne nadpriemerný február zatiaľ agrosektoru nerobí starosti. "Dá sa povedať, že tento priebeh počasia nespôsobuje zatiaľ poľnohospodárom žiadne výrazné problémy," uviedla pre TASR hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.

Túto skutočnosť pre SPPK potvrdili aj viacerí riaditelia regionálnych poľnohospodárskych a potravinárskych komôr na Slovensku. "Porasty majú dobrú kondíciu a neštandardný priebeh zimy im zatiaľ neubližuje," priblížila.

"Samozrejme, ideálne by bolo, keby napadol sneh, ktorý by zabezpečil do ďalšieho obdobia vývoja rastlín vlahu a tiež ochranu pred holomrazmi a k tomu mínusové teploty, vďaka ktorým by vymrzli škodcovia, najmä hraboše a znížil by sa prípadný výskyt hubovitých ochorení na porastoch. Aj napriek tomu sa však zatiaľ nič mimoriadne na poliach v súvislosti s teplou zimou nedeje," dodala hovorkyňa.


Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

včera 20:46

Merkelová verí, že situácia okolo Deutsche Bank sa vyvinie pozitívne
Merkelová stále nedala najavo, že by vláda mohla banke pomôcť pri riešení jej problémov v Spojených štátoch.

sk
včera 20:16

VIDEO: URL: Úroveň bezpečnosti potravín je v EÚ a SR na vysokej úrovni
Séria potravinových škandálov v EÚ v 90. rokoch 20. storočia viedla EÚ k sérii opatrení, medzi ktorými bolo aj vytvorenie Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín (EFSA).

sk
včera 19:35

Ceny ropy klesli o vyše 3%. Cena Brentu sa dostala pod 46 USD/barel
Ukazuje sa, že ropní producenti sa na schôdzke v Alžírsku pravdepodobne nedohodnú na znížení ťažby.

sk

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac