Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Nadpriemerne teplý február nespôsobuje agrosektoru výrazné problémy

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Túto skutočnosť pre SPPK potvrdili aj viacerí riaditelia regionálnych poľnohospodárskych a potravinárskych komôr na Slovensku.

Bratislava 10. februára (TASR) - Teplotne nadpriemerný február zatiaľ agrosektoru nerobí starosti. "Dá sa povedať, že tento priebeh počasia nespôsobuje zatiaľ poľnohospodárom žiadne výrazné problémy," uviedla pre TASR hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.

Túto skutočnosť pre SPPK potvrdili aj viacerí riaditelia regionálnych poľnohospodárskych a potravinárskych komôr na Slovensku. "Porasty majú dobrú kondíciu a neštandardný priebeh zimy im zatiaľ neubližuje," priblížila.

"Samozrejme, ideálne by bolo, keby napadol sneh, ktorý by zabezpečil do ďalšieho obdobia vývoja rastlín vlahu a tiež ochranu pred holomrazmi a k tomu mínusové teploty, vďaka ktorým by vymrzli škodcovia, najmä hraboše a znížil by sa prípadný výskyt hubovitých ochorení na porastoch. Aj napriek tomu sa však zatiaľ nič mimoriadne na poliach v súvislosti s teplou zimou nedeje," dodala hovorkyňa.