Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť O2 sa stala najlepším zamestnávateľom roka na Slovensku

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Do štúdie Best Employers Slovensko sa tento rok prihlásilo 42 spoločností.

Bratislave 2. decembra (TASR) - Spoločnosť O2 sa už tretíkrát po sebe stala najlepším zamestnávateľom na Slovensku v kategórii veľkých firiem. Do štúdie Best Employers Slovensko sa tento rok prihlásilo 42 spoločností. Výsledky štúdie reprezentujú skupinu viac ako 17.500 zamestnancov z celého Slovenska.

Uvedenú štúdiu už jedenásty raz realizovala spoločnosť Aon Hewitt, celosvetový líder v oblasti ľudských zdrojov a outsourcingu. Prihlásené firmy museli spĺňať základné podmienky účasti, a to mať aspoň 50 stálych zamestnancov v čase konania štúdie a pôsobiť na slovenskom trhu minimálne tri roky.

Aon Hewitt oceňuje spoločnosti titulom Aon Best Employer na základe odpovedí samotných zamestnancov, ktoré vyplnili v dotazníkovom šetrení. Kľúčové pre udelenie titulu sú štyri sledované indexy, a to miera motivovanosti zamestnancov, dôveryhodné vrcholové vedenie, kultúra vysokej výkonnosti a značka zamestnávateľa.

Podľa štúdie Aon Hewitt je výrazný rozdiel medzi ocenenými firmami a ostatnými najmä v prístupe vrcholového vedenia, vo finančnom aj nefinančnom odmeňovaní a v tom, ako je samotná firma nastavená z pohľadu procesov a podpory vzdelávania.

Najlepším spoločnostiam sa darí v oblasti vrcholového vedenia pristupovať k zamestnancom ako k tomu najcennejšiemu, čo spoločnosť má. Zamestnanci tiež zároveň oceňujú otvorenú a úprimnú komunikáciu a prístupnosť vrcholového vedenia. Najlepšie firmy viac podporujú svojich zamestnancov v prinášaní nápadov, pomáhajú im identifikovať oblasti pre rozvoj a podporujú ich vzdelávanie. Zároveň má vyššie percento zamestnancov ocenených spoločností pocit, že za svoj prínos dostávajú spravodlivú odmenu. Takto sa vyjadrilo 68 % zamestnancov v porovnaní s 31 % u ostatných firiem.

TASR informovala Martina Jamrichová zo spoločnosti O2 Slovakia.