Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Ekonomika

Najlepším zamestnávateľom v SVE zo Slovenska je Philip Morris

Foto: vector.us

V kategórii stredne veľkých firiem do 1000 zamestnancov sa do prvej desiatky najlepších zamestnávateľov v regióne SVE dostala jedna spoločnosť zo Slovenska - Telefónica Slovakia na 8. mieste.

Bratislava 3. decembra (TASR) - Najlepším zamestnávateľom na Slovensku v kategórii malých spoločností do 250 zamestnancov je Philip Morris Slovakia, ktorý sa v aktuálnej štúdii Best Employers pre región strednej a východnej Európy (SVE) medzinárodnej poradenskej firmy Aon Hewitt umiestnil na treťom mieste.

Do prvej desiatky sa zo Slovenska dostala ešte spoločnosť Roche Slovakia, ktorá je na siedmom mieste.

"My vo Philip Morris Slovakia sme veľmi hrdí na to, že patríme medzi najlepších zamestnávateľov v regióne strednej a východnej Európy, pretože toto ocenenie vychádza z názorov väčšiny (86 %) našich zamestnancov," konštatovala v tejto súvislosti manažérka ľudských zdrojov spoločnosti Ivana Tomaníková.

V kategórii stredne veľkých firiem do 1000 zamestnancov sa do prvej desiatky najlepších zamestnávateľov v regióne SVE dostala jedna spoločnosť zo Slovenska - Telefónica Slovakia na 8. mieste.

Štúdie Best Employers 2012 sa zúčastnilo viac ako 400 firiem s vyše 250.000 zamestnancami z ôsmich štátov – Bulharsko, Česká republika, Litva, Maďarsko, Poľsko, Rusko, Slovensko a Turecko.

Aon Hewitt organizuje túto štúdiu v regióne SVE od roku 2001. Jej cieľom je oceniť spoločnosti vyznačujúce sa vysokou kvalitou a efektivitou HR praktík, ktoré majú pozitívny dopad na obchodné výsledky. Pre získanie objektívneho obrazu zohľadňuje perspektívu zamestnávateľa, samotných zamestnancov, ako aj obchodné ukazovatele spoločností.

"Best Employers vynikajú v tom, že odmeňujú a uznávajú svojich zamestnancov. Poskytujú im adekvátnu mzdu, atraktívne benefity a dobré možnosti pre rozvoj kariéry. Na trhu práce majú skvelú povesť a navyše sa u nich ukazuje súlad tejto povesti s reálnou skúsenosťou zamestnancov firmy. Zároveň sa Best Employers odlišujú kvalitou vrcholového manažmentu a jeho záujmom o vlastných ľudí," priblížila Magdalena Warzybok z Aon Hewitt.