Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

NAKA zaistila v štátnej ZSSK dokumenty o súťaži na opravy motorov

Na ilustračnej snímke logo NAKA. Foto: Tablet.tv

Podľa polície bolo vypočutých aj niekoľko zamestnancov.

Bratislava 26. apríla (TASR) - U štátneho osobného dopravcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) zaistila v pondelok 25. apríla Národná kriminálna agentúra (NAKA) dokumenty týkajúce sa prebiehajúcej súťaže na opravy spaľovacích motorov. O policajnej akcii ako prvý na svojej internetovej stránke informoval Denník N.

Podľa hovorkyne ZSSK Jany Morháčovej pozostáva táto súťaž z piatich častí a momentálne je v úvodnej fáze - vyhodnocovanie podmienok účasti súťažiacich. "Zatiaľ sa neuskutočnilo vyhodnotenie ponúk ani nie sú známe cenové ponuky. V súťaži sa počíta s elektronickou aukciou," priblížila.

Polícia si podľa jej slov vyžiadala vybrané dokumenty k uskutočneným procesom dotýkajúcich sa konkrétnej časti tejto zákazky. "Súčasne bolo vypočutých niekoľko zamestnancov. Nikto nebol zadržaný a počítače neboli zabavené," doplnila hovorkyňa.

Dopravca podľa jej slov spolupracuje s vyšetrovacími orgánmi a poskytuje absolútnu súčinnosť v predmetnej veci. "ZSSK trvá na tom, že postupuje plne podľa zákonov a nevie, že by došlo k akémukoľvek pochybeniu," dodala Morháčová. Podľa indícií firmy môže prešetrovanie vychádzať z vyjadrení zamestnanca, ktorý bol nespokojný s platovými podmienkami.