Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Náklady na obchvat Senice sú odhadované na 55,3 milióna eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Marko Erd

V roku 2017 bola odovzdaná štúdia realizovateľnosti koridoru cesty I. triedy I/51.

Senica 8. novembra (TASR) – Termín začatia prác na obchvate mesta Senica zatiaľ nie je stanovený. TASR informovala hovorkyňa Ministerstva dopravy a výstavby (MDaV) SR Karolína Ducká.

V roku 2017 bola odovzdaná štúdia realizovateľnosti koridoru cesty I. triedy I/51. "Tá potvrdila opodstatnenosť a efektívnosť stavby obchvatu mesta Senica. V roku 2012 bola na stavbu spracovaná dokumentácia pre územné rozhodnutie," uviedla hovorkyňa MDaV.

Vzhľadom na to, že Záverečné stanovisko EIA spracované v minulosti je už neplatné, na základe výsledkov štúdie realizovateľnosti prebehne nové. "Slovenská správa ciest bude v roku 2019 zabezpečovať dokumentáciu v súvislosti s procesom EIA a aktualizáciu projektovej dokumentácie. Na tieto kroky je zabezpečené finančné krytie," doplnila Ducká.

Po získaní stanoviska EIA prídu na rad ďalšie kroky. "Následne v závislosti od dostupnosti finančných prostriedkov bude príprava pokračovať spracovaním dokumentácie pre stavebné povolenie a zabezpečením majetkovoprávneho vyrovnania. Termín realizácie závisí od postupu prípravy, získania potrebných povolení a zabezpečenia financovania ďalšej prípravy a výstavby," informovala hovorkyňa ministerstva.

Celkový odhadovaný náklad stavby je asi 55,3 mil. eur.