Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Nálada francúzskych spotrebiteľov sa v závere roka nečakane zlepšila

Ilustračné foto. Foto: TASR - Miroslav Košírer

Vyhliadky spotrebiteľov, čo sa týka ich budúcej finančnej situácie, sa v porovnaní s novembrom nemenili a index zotrval na úrovni -10 bodov.

Paríž 30. decembra (TASR) - Nálada francúzskych spotrebiteľov sa v poslednom mesiaci roka nečakane zlepšila. Poukázali na to údaje francúzskeho štatistického úradu INSEE, ktoré zverejnil server RTTNews.

Index spotrebiteľskej dôvery dosiahol v decembri 89 bodov oproti novembrovej hodnote 88 bodov, uviedol INSEE. Analytici pritom očakávali, že hodnota indexu sa v závere roka meniť nebude. Napriek nečakanému zlepšeniu je však nálada spotrebiteľov vo Francúzsku naďalej pod dlhodobým priemerom, ktorý predstavuje hodnota 100 bodov.

Vyhliadky spotrebiteľov, čo sa týka ich budúcej finančnej situácie, sa v porovnaní s novembrom nemenili a index zotrval na úrovni -10 bodov. Na druhej strane, čiastkový index, poukazujúci na vývoj finančnej situácie Francúzov, v minulých mesiacoch vzrástol o jeden bod na -29 bodov. V obidvoch prípadoch však zotrval pod dlhodobým priemerom.