Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Námietky v súťaži na úsek D1 Budimír - Bidovce zamietli

Ilustračné foto. FOTO TASR – Milan Kapusta , Foto: TASR -– Milan Kapusta

Úrad pre verejné obstarávanie presné znenie rozhodnutia ešte nezverejnil. Ide o jeden z troch aktuálnych diaľničných tendrov. Odhad ceny za výstavbu je 209,4 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty.



Bratislava 5. mája (TASR) - V súťaži Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) na výstavbu úseku diaľnice D1 Budimír - Bidovce pri Košiciach Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) zamietol námietky. Úrad o tom informuje na svojej internetovej stránke.

Presné znenie rozhodnutia však ešte nezverejnil, dôvody zamietnutia tak zatiaľ nie sú známe. Ide o jeden z troch aktuálne prebiehajúcich diaľničných tendrov. NDS ho vyhlasovala ešte v júni minulého roku a cenu za jeho výstavbu predbežne odhaduje na 209,4 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

ÚVO pritom už rozhodol aj o námietkach v prípade zvyšných dvoch aktuálnych súťaží. Čo sa týka súťaže na výstavbu obchvatu Prešova, čiže úseku Prešov, západ - Prešov, juh, tu úrad zastavil konanie o námietkach.

Z rozhodnutia vyplýva, že úrad sa takto rozhodol preto, lebo namietajúci nepredložil ako prílohu svojich námietok doklad, ktorý by preukazoval oprávnenie podpisovať námietky. Podľa zákona o verejnom obstarávaní pritom úrad zastaví konanie o námietkach, ak námietky neobsahujú všetky náležitosti. V tejto súťaži diaľničiari odhadujú cenu vo výške 369,5 milióna eur bez DPH.

V apríli tohto roku už ÚVO rozhodol aj v prípade námietok v súťaži na výstavbu úseku diaľnice D3 Čadca, Bukov – Svrčinovec tak, že námietky zamietol. Cenu za túto zákazku diaľničiari predpokladajú vo výške 199,1 milióna eur bez DPH.