Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

O Národnú bločkovú lotériu sa zaujímajú aj Albánci

Prvá registrácia bločkov do Národnej bločkovej lotérie bude možná od 16. septembra. Foto: TASR/František Iván

Bločková lotéria tiež oslovila predstaviteľov českej vlády, ktorá má dokonca záujem zaviesť takúto formu lotérie. Po Slovensku ju uvádza do praxe aj Portugalsko.

Bratislava 3. apríla (TASR) - O Národnú bločkovú lotériu (NBL) na Slovensku sa zaujíma ďalšia krajina, ktorou je Albánsko. Informoval o tom dnes tlačový odbor Ministerstva financií (MF) SR.

Albánska delegácia na čele s ministrom pre ekonomický rozvoj, obchod a podnikanie Arbenom Ahmetajom dnes absolvovala na Ministerstve financií SR sériu prednášok, ktorých hlavnou témou bol boj proti daňovým podvodom. Predstavitelia slovenského rezortu financií prezentovali zástupcom albánskej daňovej správy opatrenia, ktoré Slovensko prijalo v boji proti daňovým podvodom, ako aj zaznamenané úspechy vo výbere daní. Témou stretnutia bolo aj transferové oceňovanie.

"Potešujúce je, že Albánsko je ďalšou krajinou, ktorej predstavitelia prejavili záujem dozvedieť sa viac o našej Národnej bločkovej lotérii," uviedol tlačový odbor MF SR s tým, že o tomto projekte diskutovali ministri financií aj začiatkom tohto roka na stretnutí v Bruseli. O bločkovej lotérii minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) diskutoval aj s nemeckým ministrom financií Wolfgangom Schäublom.

Vo februári tohto roka navštívil Slovensko aj český premiér Bohuslav Sobotka. "Bločková lotéria tiež oslovila predstaviteľov českej vlády, ktorá má dokonca záujem zaviesť takúto formu lotérie. Po Slovensku ju uvádza do praxe aj Portugalsko," uviedol tlačový odbor MF SR.