Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Národná agentúra školí o práci s elektronickými schránkami

Ilustračné foto. Foto: TASR

Najbližšie školenia budú v Banskej Bystrici, Košiciach a Žiline. Doteraz sa vyškolilo viac ako 400 zamestnancov štátnych a samosprávnych organizácií, ale aj zamestnancov firiem.

Bratislava 12. mája (TASR) – Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby (NASES) pravidelne organizuje školenia zamerané na prácu s elektronickými schránkami pre verejnú správu aj súkromné osoby. Najbližšie budú prebiehať v Banskej Bystrici, Košiciach a Žiline. Informovala o tom jej hovorkyňa Lucia Maková.

Ako upozornila, elektronická komunikácia nemusí byť pre každého jednoduchá. NASES poskytuje niekoľko druhov školení, ktoré ľuďom pomáhajú s lepšou a efektívnejšou správou elektronických schránok.

„O školenia je čoraz väčší záujem, preto sme sa rozhodli okrem Bratislavy zorganizovať väčšie prezentačné semináre aj v ďalších troch mestách,“ uviedol hlavný organizátor školení NASES Rastislav Pavlík.

Od 23. mája budú prebiehať v Banskej Bystrici, Žiline a Košiciach úvodné školenia pre orgány verejnej moci zamerané na eGovernment a základnú funkcionalitu Ústredného portálu verejnej správy Slovensko.sk.

Na tieto školenia sa záujemcovia nemusia prihlasovať elektronicky, stačí, ak prídu osobne priamo na miesto konania,“ doplnil Pavlík.

Doteraz sa vyškolilo viac ako 400 zamestnancov štátnych a samosprávnych organizácií, ale aj zamestnancov firiem súkromného sektora.

Školenia sú zamerané na základné funkcionality ústredného portálu Slovensko.sk a elektronické formuláre na portáli. Počas niekoľkých hodín sa účastníci oboznámia s legislatívou, správou elektronickej schránky štátnej inštitúcie, naučia sa ako môžu udeliť oprávnenie inej osobe na zastupovanie či spravovať podania.