Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

NASES začala spoluprácu so študentmi a pedagógmi z FIIT STU

Na snímke generálny riaditeľ Národnej agentúry pre sieťové a elektronické služby (NASES) Pavol Karel. Foto: TASR - Martin Baumann

Memorandum sa začne napĺňať externým doktorandským štúdiom.

Bratislava 28. júla (TASR) - Fakulta informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity (FIIT STU) začala spoluprácu na kyberprojektoch s Národnou agentúrou pre sieťové a elektronické služby (NASES). TASR o tom informoval hovorca STU Juraj Rybanský.

"Memorandum s Národnou agentúrou pre sieťové a elektronické služby (NASES) je ďalším krokom v posilňovaní vzťahov medzi Fakultou informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity (FIIT STU) a štátnou správou. Je dôležité, aby štátna správa spolupracovala s akademickými partnermi, získajú tak obe strany - či už realizáciou inovatívnych riešení alebo výchovou mladých talentov," zhodnotil dekan FIIT STU Ivan Kotuliak.

Ďalej uviedol, že memorandum sa začne napĺňať externým doktorandským štúdiom. Následne bude pokračovať spoločnými témami na záverečné práce a ovplyvňovaním náplne vybraných predmetov. Projekt je naviazaný na začiatok akademického roka a spustí sa v septembri.

"Naším hlavným cieľom je vytvoriť priestor pre rozvoj praktických skúseností študentov, pedagógov a vedeckých pracovníkov fakulty. Najbližšie to bude externé doktorandské štúdium zamestnanca NASES a ďalší diplomanti si budú môcť overiť aplikáciu svojich teoretických znalostí v dennodennej praxi agentúry," vysvetlil generálny riaditeľ NASES Pavel Karel. Práve pod jeho vedením agentúra rozbehla spoluprácu s akademickou a vedeckou obcou s cieľom zapojiť špičkových odborníkov do informatizácie štátu.