Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Navi Graf zvyšuje zamestnanosť investíciou do tlače pre nevidiacich

Technológia, ktorá zvyšuje dostupnosť textov a komfort pre nevidiacich, je nateraz v prevádzke ako jediná v strednej Európe.

Vozokany 16. apríla (TASR) – Spoločnosť Navi Graf z Vozokanov v okrese Galanta investovala do technológie, ktorá umožňuje aj reliéfnu digitálnu tlač Braillovho písma. Ako povedala pre TASR hovorkyňa spoločnosti Adriana Bednárová, technológia, ktorá zvyšuje dostupnosť textov a komfort pre nevidiacich, je nateraz v prevádzke ako jediná v strednej Európe.

Vďaka investícii v hodnote 2,7 milióna eur si chce tlačiareň udržať konkurenčnú výhodu a posilniť postavenie na trhu aj v súvislosti so zamestnanosťou v regióne. "V našej spoločnosti našlo zamestnanie o 50 ľudí viac, ako to bolo v roku 2010," zdôraznila majiteľka tlačiarne Navi Graf a jediná žena na čele polygrafickej spoločnosti na Slovensku Natália Bugyi Vicsápiová.

Dodala, že firma má status rodinnej spoločnosti, preto každoročne pre svojich zamestnancov zabezpečuje aj vzdelávacie kurzy so zámerom zefektívňovania procesov a zvyšovania odbornosti.